});

Manifest d’agraïment al poble de Gurb i de rebuig a la violència per part de l’Estat

Des de l’Ajuntament de Gurb, condemnem enèrgicament la desmesurada actuació́ de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per reprimir el dret de vot dels catalans en la jornada que es va celebrar l’1 d’octubre pel Referèndum d’Autodeterminació́ de Catalunya. És inadmissible la vulneració de drets fonamentals de qualsevol societat democràtica, com la llibertat d’expressió i el dret de reunió.
Tanmateix, volem manifestar el nostre total desacord amb la manipulació que el Govern de l’Estat espanyol i els seus representants a Catalunya, fa dels fets ocorreguts el passat cap de setmana, així com dels mitjans de comunicació que els donen suport.

Volem solidaritzar-nos, també, amb les prop de 900 persones que, amb una actitud cívica i passiva, van ser brutalment agredides pels cossos estatals de seguretat, desitjant-los que es recuperin ben ràpidament.

Agraïm i posem en valor l’actitud, compromís i lleialtat institucional dels veïns i veïnes de Gurb cap al Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Gurb, que durant tot el cap de setmana han participat en la defensa del local electoral, amb l’única finalitat de defensar les llibertats personals i d’avançar cap a l’autodeterminació de Catalunya. Tots ells, amb una actitud festiva, van mostrar el seu afecte, escalf, suport i col·laboració als voluntaris encarregats del procés electoral, als membres de les meses, i als representants institucionals que hi érem presents.

Els Gurbetans i Gurbetanes ens heu demostrat la vostra valentia i els vostres valors, i heu fet que tots plegats ens sentim molt orgullosos de tots vosaltres.

Gurb, 3 d’octubre de 2017.
Els grups de PDCat i ERC de Gurb